Vzhled ňader je pro ženu podstatnou součástí. Jak už z hlediska zdraví tak i vyššího sebevědomí. Proto v dnešní době již existuje několik možností rekonstrukce ňader a augmentace (zvětšení poprsí). Kromě vizuálních úprav prsou pomáháme ženám i od bolesti zad a dalších zdravotních problémů, způsobených nadměrnou velikostí poprsí. 

Rekonstrukce a augmentace prsou patří dnes v plastické chirurgii k nejčastěji prováděným zákrokům. Prsa si ženy nechávají upravovat už od šedesátých let minulého století a za tu dobu se pro úpravu ňader rozhodlo víc než 3 miliony žen. Díky vzrůstajícímu zájmu o zvětšení či tvarování ňader se implantáty stále vyvíjí a zlepšují. 

Naše ordinace zvolila k tomuto účelu kvalitní německou značku POLYTECH, která nabízí čtyři tvary prsních implantátů, přičemž každý tvar má čtyři základní profily. Každá z kombinací je dostupná v mnoha velikostech a ve dvou povrchových variantách. Množstvím variant a kombinací chce firma dosáhnout individuálního vzhledu poprsí každé ženy. Tvary výplní se dělí primárně na dvě varianty. Anatomickou a kulatou

POLYTECH používá dva druhy výplní prsních implantátů. Silikonový gel a fyziologický roztok. Implantáty plněné vysoce zesítěným silikonovým gelem představují technologicky nejvyspělejší materiál v oblasti náhrady měkkých tkání. 

Kapkovité implantáty

 

Kapkovité implantáty

Povrch implantátu

V čem je silikon tak výjimečným materiálem? V medicíně je silikon běžně využíván jako složka katetrů, povrchů injekčních jehel, kardiostimulátorů a chirurgických rukavic. Zejména pak proto, že je zdravotně nezávadný a i při intenzivních studiích nebyla zjištěna žádná alergická reakce. Silikon se vyrábí jako silikonový elastomer, olej nebo gel a setkáváme se s ním každý den. Ve vodoodpudivém prostředku na oblečení, elektrické izolaci, lécích proti překyselení žaludku, lesku v kosmetice apod. 

Značka implantátů POLYTECH se zaměřuje na výrobu implantátů ve dvou povrchových variantách. Povrch implantátu je zpravidla buď strukturovaný nebo mikropolyuretanový. Na trhu jsou ještě stále implantáty s hladkým povrchem, které jsou vývojem nejstarší. Tuto variantu povrchu ale značka nenabízí. 

Nepoužíváme ji z důvodu zamezení rizika kapsulární kontrakce. Kapsulární kontrakce je reakce těla na materiál implantátu, která způsobovala deformaci nebo i tvrdnutí implantátu a bolesti. Přirozenou reakcí se totiž kolem všech cizorodých těles v těle, včetně implantátu, tvoří pouzdro – kapsule. To může implantát obklopit a smršťovat se. 

Kulaté implantáty

 

Kulaté implantáty

Aplikace implantátu

Aplikace implantátu probíhá skrze různé typy řezů. Řez může vést v podpaží (axilární řez), napříč dvorcem nebo na hranici dvorce (oblast okolo nebo napříč “bradavkou”). Nejčastějším místem řezu pro vložení implantátu je však řez prsní rýhou pod ňadrem. Rozhodně je ale vždy zapotřebí konzultace s operujícím lékařem. Lékař sám vám vše rád vysvětlí a ukáže. Stejně tak Vám lékař rád ukáže studie vyvracející teoretická rizika augmentace prsu. 

Novinkou firmy Polytech jsou odlehčené implantáty B-Lite®

MUDr. Pavel Giebel

Online poradna V poradně Vám rádi odpovíme na Vaše dotazy ohledně plastické chirurgie. Vložte dotaz a my Vám co nejdříve odpovíme.

Přihlašte se k odběru novinek a akčních nabídek z naší kliniky.