Plastika nehtového lůžka
Dobrý den, děláte na Vašem pracovišti i plastiku nehtového lůžka na dolních končetinách. Jsem po 2 operacích zarostlých nehtů a několika chirurgických zákrocích v lokální anestezii. Děkuji za odpověď
Dr. med. Pavel Giebel
Vážená paní Michaelo,
děkujeme za projevenou důvěru a zájem o naše služby.
Tento typ zákroku je možné na naší klinice podstoupit.
Je však nutné se nejprve dostavit na osobní konzultaci, kde Vás prohlédnu a společně probereme možnosti.
Kontaktujte, prosím, mojí recepční na emailu info@clinicforluck.cz nebo na telefonu: 720984421, která s Vámi domluví termín konzultace.
Budeme se na Vás těšit,
s přáním pěkného dne
Prsna ryha
Dobry den
Chcela by som zvacsenie prs
Moja prsna ryha je 2cm nizsie ako druha
Bolo mi povedane ze dame do obidvoch prs 360ml ze sa s tym nic neda urobit
Bojim sa ze to bude vidiet ze 2cm bude dost rozdiel
Viete mi poradit?
Dakujem
Dr. med. Pavel Giebel
Dobrý den,
čistě teoretická možnost existuje. Při volbě řezu v podprsní rýze lze tento na jedné straně posunout o ca 1 cm výše a na druhé naopak o 1 cm níže, čímž můžeme asymetrii korigovat. Tato možnost je skutečně pouze teoretická, ale může pomoci vyřešit problém alespoň na první pohled. Vždy ale do jisté míry tento nepoměr zůstane. Žádné z možných řešení této asymetrie není stoprocentní, ale pokud nejsou očekávání nereálná, můžou přinést spokojenost s výsledkem.
Děkuji za dotaz a zdravím, Giebel
Plastika prsou
Dobrý den, chtěla jsem se optat, jestli je možná plastika prsou v 17 letech? Děkuji, Matějková
Dr. med. Pavel Giebel
Dobrý den,
děkuji za dotaz. Plastika prsou v 17 letech technicky možná určitě je, ale vždy bych raději vyčkal plnoletosti. Lidské tělo potřebuje svůj čas k řádnému "dozrání" a každá estetická operace může počkat. Jsou samozřejmě situace a stavy, které jsou výjimečné. Pak je operace možná pouze s písemným souhlasem zákonných zástupců operované nezletilé osoby.
S pozdravem, Giebel
Dotaz
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se dá pomoci kyseliny hylarunove vyplnit svalová nerovnost na stehně? Mám na každém stehne na predni straně důlek (prý z ockovani) a docela mi to kosmeticky vadí. Jinak profesionálně sportuji, postavu mam normální.
Dr. med. Pavel Giebel
Dobrý den,
tato možnost určitě přichází v úvahu. Vždy je ale nutno mít na paměti, že kyselina hyaluronová se po určité době vstřebá. Doba vstřebání je rozdílná, ale pohybuje se někde mezi 6-9 měsíci od aplikace. Další teoretickou možností by byl lipotransfer, tedy přenos odsátého tuku do postiženého místa.
Více samozřejmě -jako vždy- při osobní konsultaci.
Děkuji a zdravím, Giebel
Zmenšení prsního dvorce
Dobrý den, chtěla bych podstoupit zmenšení prsního dvorce, který mám výrazně větší než ten druhý... Chtěla bych se zeptat, zda není problém, že mám poměrně malá prsa a dvorec tvoří velikou část z nich, navíc přes něj mám lehce vystouplou žílu... Děkuji
Dr. med. Pavel Giebel
Dobrý den,
zmenšení prsního dvorce je součástí každé modelace prsů. Úpravu tvaru prsu- tedy modelaci- můžeme provést i právě pouhým zmenšením dvorce, ale většinou je nutná ještě jizva od dolního okraje dvorce směrem dolů do podprsní rýhy. Právě pomocí řezů vytvářejících tuto vertikálně orientovanou jizvu provádíme odstranění kožně-tukových nadbytků dolních partií prsů.
Problémem nejsou ani malá prsa, ani větší dvorce. Při modelaci se obecně snažíme zachovat celkový objem prsů, nedochází tedy k jejich výraznějšímu zmenšení.
A nakonec ani vystouplá jizva není velkým problémem, v rámci operace se ošetří a eliminuje.
Děkuji za dotaz a zdravím
Giebel
Prsní implantáty
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli prsní implantáty vadí nebo spíše může dojít k jejich poškození při střílení z pušky ( zpětný ráz). Předem moc děkuji ta dotaz.
Dr. med. Pavel Giebel
Dobrý den,
v principu může tímto mechanismem k poškození implantátu dojít. Ale spíše shodou nešťastných okolností, které povedou při chybné manipulaci s puškou ke krátkodobému, ale silnému, "skřípnutí" implantátu mezi pažbu pušky a hrudní koš. Ve své praxi jsem tento problém ještě nikdy nezaznamenal.
Děkuji za dotaz a zdravím
Giebel
Augmentace prsou před posledním těhotenstvíˇ
Dobrý den, mám 30 let. Mám za sebou dva porody a plánuji zvětšení prsou v příštím roce. Do 5 let máme v plánu ještě posledního potomka. Muze u mě dojit k radikální změně po 3. porodu, které mi muze pokazit tvar prsou nebo dojde jen k malé změně tvaru a prsa budou pořad hezká.
Dr. med. Pavel Giebel
Dobrý den,
děkuji za Vaši otázku.
Bývá obecně položená při konzultacích velmi často, ale nemá jednoznačnou odpověď. Po každém porodu může dojít ke změně tvaru prsou. Ať už těch bez implantátů, tak těch s implantáty. Je to však způsobeno změnami objemu a kvality tkání, které v každém případě leží nad implantátem- tedy prsní žlázou, podkožím a kůží. Se samotným implantátem to nemá ve skutečnosti nic společného, protože je vždy uložen minimálně pod prsní žlázou.
Zásadní problém je v tom, že pokud klientka otěhotní brzy po operaci, dojde typicky ke zvětšení objemu prsní žlázy a vytažení tkání ležících nad ní. Po návratu prsní žlázy na původní velikost, nebo naopak ještě jejím výraznějším zmenšení, tyto měkké tkáně povolí a prsa "zvadnou". Poté už je náprava další operací významně problematičtější, než první výkon. Můžeme vyměnit implantáty za větší, modelovat, můžeme obojí najednou, ale vždy už bude výkon složitější a tkáně prsů budou znovu poraněny, projizveny , atd. V tuto chvíli je nutno podotknout, že ale jsou i prsa, na které nemá těhotenství a kojení prakticky žádný vliv a zůstávají " před a po " prakticky beze změn.
Moje doporučení je zde zcela jednoznačné. Vždy je lepší prsa operovat až tehdy, je-li plánovaná rodina úplná.
Pokud se pár chystá na potomka v horizontu 2-3 let, doporučím s výkonem určitě počkat. Pokud to bude, jako ve Vašem případě,5 let a více, je rozhodnutí hlavně na klientce při její plné informovanosti.
Zdravím, s úctou Giebel
Operace nosu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaký je rozdíl mezi operací měkkého nosu a rinoplastikou. Chci si nechat odstranit skobový hrbol na nose a když se dívám na ceníky plastických klinik vždy uvádějí variantu operace měkkého nosu a rinoplastiku zvlášť, přičemž je mezi nimi dvojnásobný cenový rozdíl.
Když jsem hledala rozdíl na internetu, přišlo mi, že u obou dvou je popis stejný.
Moc děkuji za odpověd a přeji hezký den.
Dr. med. Pavel Giebel
Dobrý den,
děkuji za praktickou otázku.
Na webových stránkách naší kliniky je v ceníku plastika nosu rozdělena na nos " tvrdý" a "měkký". Princip je poměrně jednoduchý. V rámci kompletní rhinoplastiky, takzvaně nos tvrdý ,pracujeme typicky jak s měkkými tkáněmi chrupavek hrotu nosu, tak s kostěným skeletem hřbetu a base nosu . To by zřejmě byl i Váš případ. Operace měkkého nosu pak znamená korekci pouze hrotu, který je tvořen právě měkčí chrupavčitou tkání. Oba výkony se liší technickou i časovou náročností, proto ten rozdíl v ceně.
Mějte se pěkně, zdravím
Giebel
Diastáza
Dobrý den pane doktore. Chtěla bych se zeptat, jestli provádíte operaci diastázy? A pokud ano, je to reálné s diagnózou - Leidenská mutace, prodělané trombózy + embolie, trvale na warfarinu? Lékaři mi to moc nedoporučují, že je to velké riziko, tak by mě zajímal i Váš názor. A jestli byste mi napsal i cenu této operace?
Předem moc děkuji,
Michaela
Dr. med. Pavel Giebel
Dobrý den,děkuji za dotaz.Operaci rozestupu vnitřních okrajů přímých svalů břišních- tzv.diastasy-provádíme typicky při abdominoplastice,t.j. korekci kožně-tukových nadbytků na břiše.Samozřejmě je možno provést stejnou operaci z jiné indikace,tedy ne z důvodu kožního převisu na břiše, ale z důvodu vyklenutí břicha právě diastázou.Vzhledem k tomu, co uvádíte v souvislosti s Leidenskou mutací, bych se ale k operaci též spíše nepřikláněl. Myslím, že zde poměrně vysoká rizika hlavně pooperačního průběhu ( tromboza žil dolních končetin, embolie plic) jasně  převyšují eventuální efekt operace.Otázka ceny je i zde, stejně jako u poměrně velkého množství dalších operací,individuální a odvíjí se hlavně od rozsahu operace. Je tedy nutno nejdříve absolvovat osobní konzultaci.Zdravím a přeji hodně zdraví, dr. Giebel
Plastika maskuloidního obličeje
Dobrý den, pane Giebele,

již dlouho uvažuji o estetické úpravě obličeje. Mám komplexy z mého nesymetrického a maskuloidního obličeje. Nevím, jakých změn je plastická chirurgie schopná, ale myslím, že by mi minimálně prospělo zmenšení nosu a brady. Velmi totiž vyčnívají a vše je navíc umocněno velmi výrazným zapadnutím očí, se kterými předpokládám, udělat mnoho změn nelze. Myslíte, že bych Vám mohla zaslat fotografie obličeje na e-mail a případně bychom se domluvili na osobní konzultaci? Pocházím z Ostravy. Mám spoustu otázek ohledně možností plastiky, jejich rizik a samozřejmě i cen. Děkuji Vám za případnou odpověď!
Dr. med. Pavel Giebel
Dobrý den,
děkuji za dotaz. Možnosti plastické chirurgie stran úprav obličeje jsou docela velké, ale samozřejmě jsou v rámci určitých " estetických" hranic omezené. V tomto spektru se určitě korekce nosu a brady pohybují. Proto určitě přivítám pár fotografií, které rád ohodnotím a můžeme pak směle pokračovat osobní konzultací.
Mějte se pěkně, zdravím.
S úctou Giebel

Labioplastika
Dobrý den. Prosím Vás, chtěla bych se zeptat na zákrok zmenšení stydkého pysku u dcery, které je 13let. Je možné tuto operaci provést před 18rokem? Má problém už teď a dalších 5let čekání pro ni bude zřejmě utrpení. Děkuji za odpověď.
Dr. med. Pavel Giebel
Přeji Vám dobrý den.
Určitě bych počkal. Minimálně k termínu dovršení dospělosti. Až bude zcela ukončen vývoj celé krajiny, pak bych se pouštěl do operativy. Neuvážený výkon může vést k problematickým a bolestivým jizvám, které se pak již jen velmi těžko upravují.
Myslím, že i 13-leté dceři je možno vše v klidu vysvětlit. Trpělivost někdy skutečně přináší růže a v plastické chirurgii to platí dvojnásob.
Děkuji za dotaz a držím palce, Giebel
Nos
Dobrý den pokud bych chtěla operaci tvrdého i měkkého nosu zároveň, jaká by byla přibližně cena? Bydlím až za Prahou, bylo by možné vám na e-mail zaslat fotografii mého nosu aby jste se popřípadě podíval jak vypadá? Dekuji za odpoved a přeji hezky vecer
Dr. med. Pavel Giebel
Dobrý den.
Kompletní rhinoplastika, t.j. operace měkkého i tvrdého nosu zároveň se cenově pohybuje mezi 35-40 tis. Kč. E-mail konsultace samozřejmě pro začátek vhodná je, ale nemůže v žádném případě nahradit plnohodnotnou konsultaci osobní.Při té je vždy klient řádně poučen o všech variantách výkonu, průběhu operace a možných komplikacích.Teprve poté se může definitivně rozhodnout, zde výkon podstoupit či nikoliv. Pokud mi budete fotky posílat, prosím o snímky zpředu i z obou stran.
Děkuji a zdravím, s úctou dr. Giebel
Reoperace prsou
Dobrý den, pane doktore, jsem 3 roky po augmentaci s modelací v jednom zákroku provedené na jedné klinice v Plzni Se stavem prsou nejsem spokojená. Vadí mi velká mezera mezi prsy a odlišnost prsou a velké jizvy. Pokud bych podstupovala reoperaci, lze upravit i vzhled jizev po původní plastice?
Děkuji. V.
Dr. med. Pavel Giebel
Přeji Vám dobrý večer.
Stavba a výsledný vzhled jizev je před každou operací vždy velkou neznámou. U prsou to pak platí dvojnásob, protože například operační techniky pro augmentaci s modelací již s nějakými změnami jizev v pooperačním období přímo počítají. Obecně lze říci,že kvalita jizvy je z poloviny výsledkem práce chirurga a z poloviny závisí na kvalitě hojivých procesů každého jedince. Velká mezera mezi prsy je většinou již dána uložením prsů před operací a někdy se prostě nedá, ani reoperací, výrazněji změnit.V rámci reoperace je ale samozřejmě možné vzhled již vyzrálých jizev upravit a určitě i vylepšit, ale nesmíme znovu zapomínat na tu druhou polovinu-kvalitě hojivých procesů každého jednotlivce, která bohužel může být špatná. I velmi pěkně vypadající jizvy se mohou v průběhu měsíců zrání postupně měnit v jizvy horší, až v jizvy znovu esteticky nevyhovující.V každém případě bych ale eventuální reoperaci neodmítal, protože ve většině případů je výsledný efekt přece jen lepší, až významně lepší.
Zdravím, s úctou dr. Giebel
Zmenšení prsou
Dobrý den Pane doktore. Chtěla bych se zeptat...rovnou na 2 dotazy.
Je mi 18 a mám problem s mými ňadry. Nedělá mi to dobře po fyzické stránce a už vůbec absolutně ne po psychické stránce. Je to jediná věc která mě na mě opravdu trápí a nemůžu nosit ani oblečení co bych chtěla protože velikostní rozdíl mezi nimi je fakt velký+ k tomu velká prsa...no nevypadá to moc hezky. Proto se vás ptám a hledám pomoc u vás.
Nad plastickou operací přemýšlím hrozně moc dlouho, ale co když by mi prsa za nějaký měsíce po operaci znovu narostly? Ptala jsem se známých a říkaly že se jim to stalo..
A další dotaz. Já jsem z Brna tak jsem se chtěla zeptat jestli bych si mohla k vám zavolat a nějak si o tom víc promluvit....ale jestli to nepůjde klidně dojedu...opravdu mi na tom záleží a moc by se mi ulevilo. Děkuji pěkne, přeji pěkný den😇
Dr. med. Pavel Giebel
Přeji Vám dobrý den.
Děkuji za Váš dotaz a všemu dobře rozumím.
Vzhledem k Vašemu věku je zde vždy určité riziko, že prsa skutečně ještě trochu "povyrostou",takže rozvážné jednání je ve Vašem případě vskutku na místě.Zmenšení velkých prsů, stejně jako úprava jejich asymetrie patří k velmi častým operačním zákrokům.Nemusíte tedy mít z výkonů přehnaný strach, jen je třeba dostat kompletní informace o jejich průběhu a možných komplikacích. Na tomto základě se svobodně rozhodnout, zda operaci podstoupit, či nikoliv.
Vzdálenost mezi námi je velká, proto mi můžete poslat na email info@clinicforluck.eu pár fotek a poté spolu můžeme připravit telefonickou konsultaci.
Děkuji a zdravím, s úctou dr. Giebel