Co v článku najdete

Plastická chirurgie už dávno není synonymem pro nepřirozeně velká a tvarovaná ňadra nebo rty a také platí, že už mnoho let není hlavně výsadou žen. Cílem současné moderní estetické medicíny je přirozený vzhled a operace často připomínají spíše proces tvorby uměleckého díla. Díky tomu si mohou ženy i muži dopřát přesně takový vzhled, po jakém touží, aniž by bylo poznat, že jim takové tvary nenadělila sama příroda. Podle lékařů z Clinic for Luck je čím dál tím běžnější, že na konzultace nepřicházejí jen ženy, ale v mnohem větší míře také muži, kteří už se v současném moderním světě nemusejí stydět za svoji touhu být spokojení se svým tělem, vypadat mladě a líbit se. 

I muži mají právo na krásu

Podle statistik využívají služeb klinik plastické chirurgie stále více ženy než muži. Procento mužů, kteří se rozhodnou využít služeb plastických chirurgů, se ale rok od roku zvyšuje a začíná se mluvit o sílícím trendu. Na tom není nic špatného ani zvláštního. Každý člověk má právo být spokojený se svým tělem a plastická estetická chirurgie je šance na odstranění drtivé většiny nedokonalostí na lidském těle. 

Stejně jako ženy i muži touží být atraktivní a líbit se. Prokazatelným výsledkem zákroků plastických chirurgů je větší spokojenost a zvýšené sebevědomí. Zdravé vnímání sama sebe pak vede k řadě pozitivních změn v soukromém i profesním životě. Obecně platí, že muži od plastických operací očekávají rychlý výsledek a rekonvalescenci a v mnohem větší míře než ženy také diskrétnost. To vše renomované kliniky plastické chirurgie, jako je Clinic for Luck, samozřejmě nabízejí.

Uvažujete o plastické operaci a nejste si jistí? Objednejte se k našim specialistům na nezávaznou konzultaci

Plastické operace pro muže a ženy

Existují zákroky, které jsou z fyziologického hlediska určené výhradně pro ženy nebo jen pro muže. Řadu plastických operací je ale možné podstoupit bez ohledu na pohlaví. Jedinou podmínkou je, aby byl klient v dobrém fyzickém stavu, plnoletý a splňoval další předpoklady, které mohou být pro jednotlivé zákroky specifické. Jaké zákroky podstupují muži i ženy?

Plastika břicha muži

Plastika víček

Operace očních víček patří mezi nejoblíbenější zákroky estetické chirurgie a jedná se o jednu z nejvyhledávanějších operací mezi muži i ženami. Tento zákrok řeší pokleslá oční víčka, která působí nejen neestetickým dojmem, ale také můžou způsobovat nejrůznější problémy, jak je zhoršené vidění, zvýšená námaha očí a s tím spojené bolesti hlavy. 

Zákrok je velmi snadný a rychlý. Trvá 1–2 hodiny v lokální anestezii a jizvy jsou téměř neviditelné. Dokáže napravit problém oteklých a unavených očí, převislých horních víček a je při něm možné odstranit také povislou kůži a tukové váčky, kterým se lidově říká „pytle pod očima“. 

U mužů je pokles víček v mnoha případech spojený také s poklesem obočí. V takovém případě klasická operace očních víček problém neřeší a je nutné obočí pozvednout do požadované pozice a v ní ho upevnit. Na rozdíl od žen se v tomto případě obvykle nepřistupuje ke klasickému faceliftu. U mužů je statisticky větší riziko ústupu vlasů, kvůli kterému by se mohly stát jizvy ve vlasové linii na čele v budoucnu viditelné.

Zákroky v obličeji

Mezi velmi časté a oblíbené zákroky, hlavně u žen, patří lifting obličeje. Jak už bylo řečeno, u mužů se tento zákrok neprovádí tak často, protože hrozí riziko, že by mohly být jizvy časem viditelné. Pokud už se k tomuto zákroku přistoupí, volí se mini-invazivní metody.

Dalším vyhledávaným zákrokem u mužů i žen je plastika nosu nebo také rhinoplastika. Tato plastická operace řeší nejrůznější nerovnosti a anomálie, jako jsou hrboly, velikost nosu, jeho tvar nebo vychýlenou nosní přepážku. Důvody pro plastiku nosu nebývají jen estetické, ale dokážou také vyřešit nejrůznější problémy s dýcháním či chrápáním. 

K zákrokům v obličeji, které vyhledávají spíše muži než ženy, patří plastika ušních boltců. Důvodem je především to, že muži častěji nosí kratší sestřih vlasů než ženy a odstáté uši jsou u nich mnohem viditelnější. Plastika ušních boltců se řadí k jedněm z nejsnadnějších úkonů plastické estetické chirurgie. Jedná se o velmi rychlý, nenáročný úkon v lokální anestezii, který má okamžité a trvalé výsledky. 

abdominoplatika muži

Plastika břicha

Abdominoplastika byla dlouhou dobu především doménou žen, které ji podstupovaly hlavně po porodu, kdy je trápily rozestoupené břišní svaly nebo nadbytek kůže v podbřišku. V dnešní době už ale není nezvyklé, že plastiku břicha podstupují také muži. V jejich případě se jedná hlavně o odstranění povislé kůže v podbřišku, v mnoha případech po velkém váhovém úbytku.

Speciální zákroky pro muže

Ženská a mužská těla mají odlišnou fyziognomii a proto je logické, že některé zákroky jsou specifické pro ženy a některé pro muže. Jaké jsou tedy nejčastější zákroky plastické chirurgie pro muže?

Gynekomastie

Gynekomastie je odborný název pro stav, při kterém se u mužů objevují zvětšené prsní žlázy, které pak často působí jako ženská prsa. Obvykle se jedná o hormonální dysbalanci nebo genetické predispozice, které vyvolají růst mužských prsou. Gynekomastii může způsobovat také obezita, kdy se v prsní tkáni ukládá nadměrné množství tuku. 

V rámci gynekomastie dochází k odstranění prsní žlázy a tuku v podkoží. Jedná se o zákrok, po kterém zůstávají okolo části nebo celého prsního dvorce jizvy, které ale časem vyblednou, vyzrají a jsou téměř neviditelné. Zákrok má okamžitě viditelný výsledek a dlouhotrvající efekt. Podobně jako například u modelace prsou u žen zákrok trvá 1–2 hodiny s jednodenní hospitalizací a zhruba dvouměsíční rekonvalescencí. Také po gynekomastii je potřeba nosit po celou dobu léčení kompresní prádlo. 

Zvětšení penisu

Zatímco symbolem ženství u žen jsou ňadra, u mužů je znakem mužství pánské přirození. A stejně jako mnoho žen není spokojeno s velikostí nebo tvarem svých prsou, i muži řeší velikost a tvar penisu. Také v tomto ohledu má moderní plastická chirurgie řešení v podobě změny délky a tloušťky penisu. Nejedná se o zcela rutinní zákrok, jak je například operace očních víček, ale také nejde o žádnou výjimku. 

Zvětšení penisu (tzv. penoplastika) probíhá tak, že se uvolní úpony u kořene penisu, díky čemuž se povytáhne ven z oblasti podbřišku a opticky se prodlouží. Prodloužit penis je obvykle možné zhruba o 1–3 centimetry v závislosti na individuálních tělesných proporcích a konstituci pacienta. 

Zvětšení penisu se v drtivé většině provádí vlastním tukem, podobně jako jedna z možných variant zvětšení prsou u žen. Princip augmentace je v tomto případě stejný. Z těla pacienta je odebrán přebytečný tuk, který je po vyčištění od nežádoucích látek transplantován do penisu. Nicméně u této metody hrozí riziko, že se tuk může zpětně vstřebat. Pokud muž podstupuje zvětšení penisu kvůli lepšímu uspokojení své partnerky, je tu i jiné řešení. Žena může podstoupit plastickou operaci vagíny nebo obnažení klitorisu, které umocní potěšení ze sexu. 

Proč jít na plastickou operaci

Lidé, kteří jsou spokojení se svým vzhledem, mají přirozené sebevědomí, které se pozitivním způsobem odráží v jejich osobním i profesním životě. Pokud není možné dosáhnout snů o postavě vašich snů cvičením a správnou životosprávou, zlobí vás hormony, genetika nebo neúprosný běh času, pak může pomoci estetická plastická chirurgie. Špičkový tým Clinic for Luck dokáže splnit vaše přání.

Máte zájem o nezávaznou konzultaci? Kontaktujte nás.

Přihlašte se k odběru novinek a akčních nabídek z naší kliniky.