Každá žena chce být krásná, jedinečná a okouzlující.

Ženy na sobě nejednou hledají chyby, které druzí nevidí. Čas je neúprosný a bere si sebou krásu a mládí. Proto lidé často vyhledávají různé alternativy, jak tento proces zpomalit.

Co je kyselina hyaluronová?

Kyselina hyaluronová je látka, která se v těle přirozeně nachází. Nachází se v očním sklivci, kloubním mazu a také v kožní tkáni. Jejím úkolem je zadržovat vodu mezi buňkami a také se podílí na tvorbě elastických vláken. Díky ní jsou kožní buňky pevné a zároveň elastické. 

Jelikož je tato látka našemu tělu dobře známá, tělo ji dobře snáší i při umělém dodání. Proč ji dodáváme do těla uměle? Časem této kyseliny v těle ubývá a kůže ztrácí svoji pružnost. Proto dochází ke stárnutí kůže a tvorbě vrásek. 

Jaké má kyselina hyaluronová účinky?

Kyselina hyaluronová má spoustu příznivých účinků na naše tělo:

  • hydratuje pleť,
  • dodává pokožce pevnost a hladkost,
  • pomáhá v boji proti vráskám,
  • má antioxidační účinky,
  • má protizánětlivé a hojivé účinky (léčba popálenin),
  • má na starost dělení a buněčnou obnovu v pokožce,
  • zlepšuje stav vlasů a pokožky.

Pokud chce člověk přispět k vyšší produkci kyseliny hyaluronové, jde to i přirozenou cestou. Například konzumováním potravin, jako je hroznová šťáva, kořenová zelenina nebo ovoce s vysokým obsahem vitaminu C (například rakytník).

Pro své účinky a její přirozený výskyt v těle je její použití bezpečné. Není divu, že je tak hojně využívána v kosmetickém a lékařském průmyslu. Kyselina hyaluronová je obsažena v mnoha kosmetických výrobcích, např. ve faceliftingovém krému. 

Mnoho žen se s přibývajícím věkem začíná zajímat o tzv. facelift, který má omlazující efekt. Tento proces se dělá právě pomocí kyseliny hyaluronové. Její využití najdete při odstranění vrásek v obličeji, výplni rtů, nebo při omlazení krku. 

Jak výplně probíhají?

Příprava

Zhruba týden před ošetřením byste měli vysadit všechny prášky na ředění krve, protože zvyšují krvácení. Dále byste měli omezit příjem vitaminu C a nebrat žádné protizánětlivé léky. Hlavní je samozřejmě informovanost, proto nezapomeňte svého lékaře informovat o všech nemocech, alergiích, lécích a doplňcích stravy, které užíváte.

Kyselina hyaluronová

Průběh

Aplikace kyseliny hyaluronové je prováděna zcela bezbolestně. Provádí se buď bez anestezie, nebo s použitím anestetického krému, který vám lokálně místo umrtví.

Rekonvalescence

V místě vpichu se po aplikaci může objevit menší zarudnutí, otok či modřinka. Nicméně tyto příznaky brzy ustoupí. Jejich zmizení můžete očekávat během 2-3 dnů. Žádná složitá rekonvalescence není potřebná a vy tak můžete dělat věci, které máte na denním pořádku. 

Jediné na co je třeba myslet je že v prvních pár dnech po zákroku byste neměli chodit do sauny nebo solária. Díky přirozenému výskytu kyseliny v těle nenastávají žádné alergické reakce. Pokud ano, je to zcela výjimečné.

Perfektní výsledek

Protože i v těle této kyseliny časem ubývá, je logické, že účinek těchto výplní také není nekonečný. Samozřejmě, přetrvání účinků je zcela individuální. Většinou se efekt vytrácí po šesti měsících až jednom roku. Pro lepší účinek se někdy používá v kombinaci s aplikací botoxu. Omlazení také můžete přispět používáním různých kosmetických přípravku.

K zamyšlení: I když v dnešní době existuje mnoho způsobů, jak upravit svůj vzhled a neustále ho “zdokonalovat”, prioritou by pro nás mělo být především zdraví. Pokud naše zdraví nějaké zákroky mohou omezit, je lepší se jim vyhnout. 

V přirozenosti je krása. Není třeba se vždy uchýlit k radikálním zákrokům. Nejdůležitější je, abychom se líbili sami sobě a byli se sebou spokojeni. Není nic těžšího a zároveň jednoduššího, než milovat sebe sama.