Plastická a estetická gynekologie je relativně nový obor, který v sobě kombinuje výkony klasické gynekologie, plastické chirurgie a kosmetických zákroků. Díky plastické gynekologii mají ženy v současnosti možnost zbavit se diskomfortu v intimních partiích, zlepšit vzhled genitálií a zvýšit sexuální potěšení. Estetická gynekologie zahrnuje neinvazivní výkony, jako je laser nebo aplikace kyseliny hyaluronové, i operační zákroky, díky kterým je možné upravit vzhled a funkčnost ženských genitálií.

Co v článku nejdete?

Plastická gynekologie není tabu 

Plastická chirurgie už od počátku neřeší jen estetiku, ale také pomáhá se zdravotními obtížemi. Estetická a plastická chirurgie je velmi dobrým příkladem. Dokáže totiž vyřešit řadu problémů v oblasti intimních partií, jako je velikost malých i velkých stydkých pysků, srostlá nebo naopak absentující panenská blána, vaginální suchost, poranění po porodu či změny způsobené změnami v průběhu menopauzy.

MUDr. Pavel Tomeš

MUDr. Pavel Tomeš, specialista v oboru gynekologie a sexuologie z kliniky estetické a plastické chirurgie Clinic for Luck, potvrzuje, že řadu žen trápí povolená nebo naopak příliš těsná vagina, prolaps dělohy, velikost stydkých pysků, které mohou způsobovat nepříjemné pocity při sexu, sportu i v běžném životě, inkontinenci a další projevy, jako je například svědění či pálení.

Plastická a estetická chirurgie nabízí šanci, jak zlepšit nejen fyzický, ale také psychický stav ženy. Dokáže odstranit nepříjemné pocity nejen při každodenních činnostech, ale také v intimním životě a zvýšit sexuální prožitek při pohlavním styku. Spokojenost s intimními partiemi je důležitá pro libido i pro sebevědomí každé ženy.

V pohodě po fyzické i psychické stránce

Známé rčení říká, že ve zdravém těle zdravý duch. To platí i pro oblast intimních partií. Problémy, jako je zánět pochvy, špatně zhojené jizvy po nástřihu při porodu, únik moči a další nepříjemné ženské problémy jsou náročné nejenom po fyzické stránce, ale představují také velkou zátěž pro psychiku. 

Mnoho žen se o svých problémech bojí nebo stydí mluvit a raději si na bolest nebo diskomfort zvyknou. To ale není v pořádku. Často stačí velmi jednoduchý, nebolestivý a neinvazivní zákrok a nepříjemné pocity či projevy zmizí. Ani operací se není nutné bát. Obvykle bývají snadné a rekonvalescence po nich je rychlá. 

Pokud vás trápí problémy v oblasti intimních partií, neváhejte se na nás obrátit. V Clinic for Luck společně zvládneme vyřešit všechny vaše obtíže.

Žádný problém není problém

Intimní partie a problémy s nimi spojené jsou vždy citlivé téma, ale lékaři jsou tu od toho, aby pomáhali. Stačí se gynekologovi nebo plastickému chirurgovi svěřit s tím, co vás trápí, a on vám navrhne nejlepší řešení. Mnoho komplikací není potřeba řešit operací. Řadu problémů je možné napravit ambulantně a bez bolesti například laserovým ošetřením, radiofrekvencí nebo kyselinou hyaluronovou.  

V případě jiných nebo závažnější situací může lékař navrhnout operativní zákroky, jak je například modelace genitálií, modelace stydkých pysků (labioplastiku), obnažení a redukce předkožky klitorisu, hymenoplastika nebo plastická operaci vaginy. Všechny tyto zákroky vedou k omlazení ženského genitálu, zintenzivnění sexuálního potěšení a celkovému zvýšení sebevědomí.

Zákroky plastické gynekologie

Zákroky plastické gynekologie 

Plastická a estetická gynekologie nabízí řešení nejen z hlediska funkčního a zdravotního, ale také z estetického. Na Clinic for Luck nabízíme ženám mnoho zákroků, díky kterým lze dosáhnout lepšího vzhledu vnějšího i vnitřního genitálu nebo odstranit potíže spojené s poraněními při porodu, vrozenými vadami či příznaky stárnutí.

Labioplastika

Plastická operace stydkých pysků je vhodná pro všechny ženy, kterým tato část intimních partií nevyhovuje po estetické stránce nebo jim jejich velikost a tvar způsobují nepříjemné pocity v běžném životě nebo při sportu. Při modelaci stydkých pysků chirurg odebere přebytečnou tkáň a upraví symetrii.

Modelace genitálií

Modelace genitálií je zákrok vhodný pro všechny ženy, které nejsou spokojené se vzhledem, tvarem nebo velikostí svých intimních partií. Úprava genitálií dokáže zásadním způsobem pozvednout sebevědomí a eliminovat nepříjemné pocity v sexuálním životě, při sportu i v běžném životě.

Obnažení a redukce předkožky klitorisu  

Klitoris hraje zásadní roli při sexuálním potěšení a je to jeho jediná funkce v oblasti ženských pohlavních orgánů. Je chráněný tkání, která se nazývá klitorální kapuce. U některých žen je ale tato tkáň natolik silná nebo velká, že jim brání v dosažení orgasmu. Obnažení a redukce předkožky klitorisu je pak efektivním řešením, které umožní ženě si užívat sexuální život naplno.

Hymenoplastika  

Plastická operace panenské blány je zákrok, při kterém dojde k úpravě nebo rekonstrukci panenské blány. Ta je tvořená silnou vrstvou sliznice, která zakrývá vstup do pochvy. Její protržení bývá obvykle způsobeno prvním pohlavním stykem a v některých případech při sportu nebo úrazu. Obnovu hymenu pak ženy volí z náboženských, kulturní a psychologických důvodů nebo proto, že chtějí s novým partnerem prožít symbolické „poprvé“. Hymenoplastika řeší také neprůchodnost panenské blány, která vede k bolestivým pocitům při sexu nebo při zavádění tamponu.

Plastická operace vaginy 

Podobně jako ostatní části lidského těla, může také vagina ztrácet elasticitu. Nejčastějšími příčinami je porod nebo vliv stárnutí. Rozšířená pochva je pak příčinnou snížené citlivosti a horšího vnímání potěšení při pohlavním styku. Při zákroku vaginoplastika dojde k zúžení pochvy, zpevnění poševních stěn, případné rekonstrukci poševního vchodu a celkovému omlazení vaginy. Plastika vaginy je také efektivním řešením fyzických obtíží, jako je stresová inkontinence (únik moči) nebo takzvaná aeropochva (únik nahromaděného vzduchu).

Perineoplastika

Perineoplastika je zákrok při kterém dochází ke zpevnění svalů hráze a léčbě poranění po porodu nebo úrazech. Typicky se jedná o odstranění jizev po porodu a nastřižení hráze (episiotomie). Díky plastice se poraněné svaly zpevní a žena si díky tomu může opět užívat sexuální potěšení v maximální možné míře.

Plastická a estetická gynekologie řeší nejen estetické, ale také funkční problémy. Na klinice Clinic for Luck nabízíme celou řadu zákroků, díky kterým je možné zlepšit vnější vzhled ženského genitálu, upravit funkčnost vnitřního genitálu, zvýšit míru sexuálního potěšení, zlepšit vnímání vlastního těla nebo odstranit nejrůznější problémy spojené s následky porodu, úrazu, stárnutí či vrozených vad.

Trápí vás problémy v oblasti intimních partií? Objednejte se na nezávaznou konzultaci. Tým našich profesionálů vám diskrétně a odborně poradí a navrhne pro vás nejvhodnější řešení. 

MUDr. Pavel Giebel

Online poradna V poradně Vám rádi odpovíme na Vaše dotazy ohledně plastické chirurgie. Vložte dotaz a my Vám co nejdříve odpovíme.

Přihlašte se k odběru novinek a akčních nabídek z naší kliniky.